Päiväsafari

Päiväsafarilla, viimeinen kilometri kotikennelille

Me olemme pieni 30 koiran siperianhuskyja kasvattava safariyritys. Sijaitsemme aivan Venäjän rajalla, jota reittimme suurimmaksi osaksi kulkee. Safarimme etenee rajavyöhykkeellä, jossa liikkuu ainoastaan rajavartijat ja satunnaisesti poromiehet, joten olemme todellisessa erämaassa hienoine maisemineen :) Lähtö tapahtuu kenneliltämme, jossa tutustumme koiriin ja annamme ajo-ohjeet, miten valjakkoa ohjastetaan. Jokainen asiakas saa oman valjakon ajettavakseen, emme ota kyytiläisiä pitkille safareille. Koirien määrä yhdessä valjakossa on pääosin 5. Me toivoisimme  myös tietävämme, jos asiakkaillamme olisi  perussairauksia.

 
Safari etenee niin, että letkan edeltä lähtee omalla valjakolla opas, joka säätää vauhtia ja neuvoo asiakkaita tarvittaessa. Turvana on lisäksi toinen opas moottorikelkan kanssa, joka aukaisee matkan varrella olevaa kaksi poroporttia ja on muuten turva tarvittaessa. Muuten moottorikelkka kulkee kaukana edellä häiritsemättä mahdollisimman vähän menoa (kelkka on 4-tahtinen eli "hajuton") Ajamme 15 km rajavyöhykettä pitkin, kunnes käänymme yksityiselle reitille, joka johtaa Isokenkäisten Klubille,( https://www.ikk.fi/) tätä reittiä menemme n. 6 km. Perille päästyämme laitamme koirat parkkiin, annamme niille välipalat ja menemme itse nauttimaan lounaan, jotta jaksamme ajaa takaisin samaa reittiä 🙂 Isokenkäisten Klubilta on mahdollisuus ostaa virvokkeita ym. joten kannattaa varata niin halutessa käteinen/kortti mukaan. Tässä on klubin menu, josta tästä listalta varataan  etukäteen. Toivottavaa on ,että kaikki ottavat saman ruoan : Lounas sisältää liha-, poro-, nauta-, hirvi- tai lohikeiton, talon leivät , levitteet, vesi, marjamehu ja kahvi sekä makea kotileivonnainen.. Lounaat tarjoillaan pöytiin. Keittoa saa santsata. Kasvisruokailijan kannattaa ilmoittaa etukäteen, että voi tarjota eri vaihtoehdon. Vatsat täynnä lähdemme paluureitille ja koska matkalla saattaa tulla pimeää, meiltä on otsalamput, joten saatte kokea myös pimeän ajon jännityksen :) Kotikennelissä koirat saavat  vielä evästä ja me muut kuumat glögit. Kaikki nämä edellä mainitut sisältyvät hintaan.
 
Matkaan kannattaa varata lämpimät vaatteet, vaikka koirilla ajettaessa ei välttämättä tule kylmä (vaatii kuitenkin sen verran fysiikkaa) mutta kädet, pää ja varpaat kannattaa hyvin suojata (villavarustus paras jalkineissa ja esim. villapusero ja lämmin aluskerrasto) Nahkarukkaset ovat paremmat kuin esim sormikkaat. Myös kasvot on hyvä suojata tarvittaessa, jos on kova pakkanen.
 
Hinta 350 e / hlö, sis 10 % alv ja vastuuvakuutuksen 
 
Ohjelman kesto n. 5 h riippuen sääolosuhteista