Yönyli safari

Lada ja Tao opasvaljakossa. Kuvassa olemme saapuneet rajavyöhykkeelle pitkän järviosuuden jälkeen, takaisin päin kennelille.

Me olemme pieni 30 koiran siperianhuskyja kasvattava safariyritys. Sijaitsemme aivan Venäjän rajalla, jota reittimme suurimmaksi osaksi kulkee. Safarimme etenee rajavyöhykkeellä, jossa liikkuu ainoastaan rajavartijat ja satunnaisesti poromiehet, joten olemme todellisessa erämaassa hienoine maisemineen :) Lähtö tapahtuu kenneliltämme, jossa tutustumme koiriin ja annamme ajo-ohjeet, miten valjakkoa ohjastetaan. Jokainen asiakas saa oman valjakon ajettavakseen, emme ota kyytiläisiä pitkille safareille. Koirien määrä yhdessä valjakossa on pääosin 5. Me toivoisimme  myös tietävämme, jos asiakkaillamme olisi  perussairauksia.

 
Safari etenee niin, että letkan edeltä lähtee omalla valjakolla opas, joka säätää vauhtia ja neuvoo asiakkaita tarvittaessa. Turvana on lisäksi toinen opas moottorikelkan kanssa. Moottorikelkka kulkee kaukana edellä häiritsemättä mahdollisimman vähän menoa (kelkka on 4-tahtinen eli "hajuton") Matkalla on pitkiä järviosuuksia ja maasto on muuten hyvin vaihtelevaa. Puolessa välissä matkaa pidemmän makkaranpaisto- ja kahvitauon avotulella maastossa. Koirat saavat samalla levähtää ja saavat omat eväät. Safari on yhteen suuntaan 48 km. 
 
 
Matka jatkuu Ollilan lomamajoille (https://www.ollilanlomamajat.fi/), joissa pääsette viihtyisään mökkiin, jossa saunomismahdollisuus. Matkan kruunaa illallinen Juomuskodalla. Kannattaa ottaa käteistä/kortti mukaan, jos haluaa ostaa virvokkeita ym. paikan päältä. Aamulla syömme runsaan aamiaisen, jonka jälkeen starttaamme 48 km:n taipaleelle samaa reittiä takaisin kenneliin. Puolessa välissä makkaranpaisto- ja kahvitauko, koirat saavat omat eväänsä. Kennelissä perillä huskyt saavat pävän päätteeksi välipalan ennen iltaruokintaa ja me muut nautimme kuumat glögit.
 
Kaikki nämä edellä mainitut sisältyvät hintaan. Matkaan kannattaa varata lämpimät vaatteet, vaikka koirilla ajettaessa ei välttämättä tule kylmä (vaatii kuitenkin sen verran fysiikkaa) mutta kädet, pää ja varpaat kannattaa hyvin suojata (villavarustus paras jalkineissa ja esim. villapusero ja lämmin aluskerrasto) Nahkarukkaset ovat paremmat kuin esim sormikkaat. Myös kasvot on hyvä suojata tarvittaessa, jos on kova pakkanen.
 
Hinta: 750 e / hlö, hinta sisältää alv 10 % ja vastuuvakuutuksen
 

 
 
 
 
 
 

   

   
 
 
 
   
 
   
 
 
 
   
   

 
 
 
 
   
-

Ei viruksia. www.avast.com